Сокирянська ОДПІ: про ліцензування виробництва та продажу пива

Сокирянська ОДПІ ГУ  ДФС у Чернівецькій області наголошує, що згідно Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 01.07.2015 пиво вважатиметься алкогольним напоєм.

Тобто, із другого півріччя 2015-го виробництво й реалізація пива будуть можливі тільки за наяв­ності відповідної ліцензії.

З 01.01.2015 нормами Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» передбачено, що розлив пива здійснюється винятково в передбачені чинними стандартами скляну тару, металеві банки із харчового алюмінію, полі­мерні пляшки ПЕТФ, сувенірні пляшки та ху­дожньо оформлений посуд зі скла, глазурованої кераміки, а також в алюмінієві бочки, бочки з нержавіючої сталі (кеги) та інші види тари згід­но із чинною нормативною документацією.

Також нагадуємо:cуб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінник тютюну є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сплата цього податку – обов’язкова незалежно від форми розрахунків. Отож,  представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв і тютюнових виробів кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, з 1 січня 2015 року зобов’язані враховувати цю законодавчу норму.

Начальник  ОДПІ                                         Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 1 =