Сокирянське управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області наголошує на дотриманні правил для запобігання поширенню коронавірусної хвороби
2019-covid-19-corona

У зв’язку із складною епідситуацією на території Сокирянщини управління Держпродспоживслужби наголошує, що на діючих працюючих потужностях, магазинах, супермаркетах, закладах громадського харчування, перукарнях, салонах краси, автовокзалах, в транспортних засобах, та інших об’єктах необхідно дотримуватися основних правил:

  • перед початком зміни проводити температурний скринінг усім працівникам, в закладі громадського харчування здійснювати вимірювання температури тіла відвідувачам безконтактним методом ( з відповідними записами в журнал);
  • на входах до закладу торгівлі, на кожному вході до ринку, у кожному транспортному засобі повинно бути забезпечено інформування про заходи профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, та повідомлення з проханням до відвідувачів залишитися вдома при наявності ознак респіраторних захворювань;
  • організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками всередині поряд з входом або поруч з місцем видачі замовлень, за можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу з концентрацією активно діючою речовиною понад 60% для ізопрілових спиртів та понад 70 % для етилових спиртів;
  • дотримуватися одночасного перебування відвідувачів у закладах з розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м площі зали обслуговування, при здійснені перевезення пасажирів дотримуватися відстані між водієм і пасажирами не менше 1 м;
  • забороняється допуск відвідувачів та перебування у закладі, на території ринку, перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску;
  • ручки корзинок та візків для покупок повинні бути оброблені дезінфекційними засобами і розташовані окремо з табличкою «Продезінфіковано»;
  • проведення навчань адміністрацією закладу серед працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізація та забезпечення контролю за виконанням цих правил.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

  • наявність рідкого мила (антибактеріального), антисептиків та паперових рушників в санвузлах (використання багаторазових рушників заборонено);
  • працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску та здійснювати розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички (ЗІЗ);
  • проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, вітрини тощо) з використанням миючих і дезінфекційних засобів не рідше ніж кожні  2 години, перед відкриттям  та після закінчення робочого дня, з наявністю підтверджуючих документів (сертифікатів якості, методичних рекомендацій, та журналів вологого прибирання довільної форми);
  • забезпечення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією (за наявністю угод на вивіз твердих побутових відходів), а також угоди та акти виконаних робіт на дератизацію та дезінфекцію.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ, ОТОЧУЮЧИХ ТА ОСОБЛИВО ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ !!!