Сокирянці допомагають родинам, що прибули з зони бойових дій

За останній місяць на Сокирянщину прибуло більше 30 переселенців із східних областей і вже сьогодні їх кількість досягла 56. Більшість родин, що приїхали раніше,  проживають у своїх родичів та знайомих. Проте минулого тижня знайшли притулок та захист на  Сокирянщині 19 громадян, 12 з яких – діти від 2 місяців до 14 років, які взагалі не мали до кого податись.  Майже всі вони спочатку були розміщенні районною владою  у Романковецькій дільничній лікарні  села, де завдяки головному лікарю Євгену Гаврилюку люди отримали все необхідне для тимчасового проживання. Допомогу для забезпечення дітей предметами першої необхідності надав місцевий приватний підприємець Віктор Мельник. Відтак розпочалась активна робота структур районної державної адміністрації з пошуку зручнішого помешкання для   родин переселенців, із належними умовами для діток. Першим відгукнувся власник готелю «Каприз» Василь Рябко, який взяв на проживання сім’ю з дітьми.

Наступна сім’я переселенців (мати із сином) оселилась у добротному приватному будинку у Гвіздівцях. Люб’язно погодилась приютити обезкровлених співвітчизників Лілія Гуйда, яка з синами подалась шукати кращої долі до Італії.     В будинку є необхідні умови для проживання жінки з шестирічним хлопчиком: оселя газифікована, підведено водопостачання.

Варто додати, що всі громадяни, які прибули зі східних областей , обстежені лікарями, дітей зараховано до дошкільних  та освітніх установ району. Наразі вивчається можливість працевлаштування дорослих, одна  особа вже отримала роботу за фахом. Чотирьом сім’ям переводять державні соціальні допомоги за фактичним місцем проживання, одному пенсіонеру вже переведено виплату на відділення зв’язку Сокирянщини.  Влада району постійно турбується про переселенців.

Вже не перший раз Гвіздівці надають приклад милосердя, уваги та співчуття. Віримо, що  подібні починання підтримають і інші населені пункти,  а, отже, всі переселенці отримають добротне житло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 3 =