Сокиряни відвідав письменник із Франції

Третього серпня 2022 року в місті Сокиряни побував відомий французький письменник і журналіст, автор численних романів та публікацій – Ліонель Дюруа.

Навідався він в наші краї в ході своєї творчої подорожі містами України, Молдови та Румунії. Метою подорожі є збір інформації для нової книги, у якій буде відображено жахливі події масового нищення людей єврейської національності на території країн Східної Європи. Зокрема, письменника цікавить, як нині в містах і селах Поділля та Бессарабської частини України, а також в Молдові, зберігається пам’ять про жертви геноциду, страшні злочини проти людяності, які чинились в роки Другої світової війни.

За участю перекладачів з Молдови та Румунії Ліонель Дюруа відвідав Сокирянську міську раду та зустрівся з міським головою Василем Козаком. Також письменник відвідав місцевий історичний музей, пройшовся вулицями центру міста Сокиряни, поспілкувався з місцевими жителями та журналістами.

В ході зустрічі йшлось про ставлення письменника до теперішніх жахливих подій в Україні, які від 24 лютого чинять проти нашого народу російські загарбники. «Ми – з вами у цей важкий для країни й народу період. Франція – з вами. Я планую в наступній своїй книзі написати про те, що творить ворог з Росії на вашій землі…», – сказав Ліонель Дюруа.

Жителька Сокирян Ніна Рубіна показала гостям міста ті місця, де колись мешкали представники єврейської національності, а також цвинтар та Братську могилу, де вічний спочинок знайшли невинні жертви геноциду.

Далі шлях своєї творчої подорожі Ліонель Дюруа продовжив до міста Бричани – Республіка Молодова.