Спортмайданчик біля школи – основний показник дій міської влади

Все менше часу залишається до місцевих виборів. От і у Сокирянській міській раді згадали про «хвости»,  які вже давно символізують їх управлінський та господарський провал. Таким об’єктом вже довгий час залишається багатостраждальний спортивний майданчик біля ЗЗСО №1. Чого він тільки не бачив – і стрімке руйнування, і декілька пришесть робітників, зміну проєкту, кримінальні провадження, де розслідували неефективне використання бюджетних коштів… Зараз – зміна генерального підрядника.

Днями знову відновилося будівництво на шкільному спортивному об’єкті. Від жителів міста часто чуємо, що, мовляв, знову імітують перед виборами активну діяльність. Бо техніку чи підрядників тут можна побачити тільки перед щорічним звітом мера, і ось тепер, коли знову є прагнення залишитися біля владних крісел.

Далі цікавимося, хто ж почав працювати на міському довгобуді? І як виявляється – підрядник новий, роботи тепер виконує не ФОП «Дожук», а ТзОВ «ГОЛД-ІНВЕСТ БУД».

У першій половині вересня Сокирянською міською радою був оголошений конкурс на проведення будівельних робіт по реконструкції мініфутбольного поля зі штучним покриттям. Вартість закупівлі таких послуг – не мало, не багато, а знову майже 1,5 мільйона гривень. Переможцем тендеру стало вищевказане товариство.

Вже 28 вересня 2020 року фірма отримала від міської ради аванс в сумі 433 408 гривень. 2 жовтня 2020 року така ж сама сума знову надійшла на рахунок підрядника. Тобто ТзОВ «ГОЛД-ІНВЕСТ БУД» за проведення робіт вже отримало більше 850 тисяч гривень. Справедливості заради варто зазначити, що декілька днів робітники працювали на майданчику. Проте, що зроблено,  – не відомо. Знаємо тільки, що пані Дожук теж декілька разів направляла майстрів на об’єкт. Коштувало це міському бюджету майже 1,5 мільйона гривень. А що маємо за ці величезні гроші? Абияк залитий майданчик, розміри якого постійно зменшували? І кримінальні провадження? А діти роками позбавлені можливості повноцінно займатися спортом на свіжому повітрі біля школи.

Щож до «ГОЛД-ІНВЕСТ БУДу» то, ситуація теж досить заплутана. На відкритих інтернет-ресурсах знаходимо інформацію про підрядника. За даними «Опендатабот», стає відомо, що в судовому реєстрі – 5 ухвал по кримінальних справах, де фігурує підприємство.

https://opendatabot.ua/c/41417023

Щож до співпраці товариства з Сокирянською міською радою, то у вересні і жовтні 2020 року «ГОЛД-ІНВЕСТ БУД» отримав кошти не лише за реконструкцію мініфутбольного поля, а й освоїв більше 500 000 гривень на капітальний та поточний ремонти міських вулиць. Про це свідчать дані Єдиного веб-порталу використання публічних коштів.

https://spending.gov.ua/new/transactions/search

Яка ж доля майданчика? Очевидно, що до виборів зробити його не встигнуть. Головне, що аванси – проплачені, а що буде далі? Невже знову така колосальна сума «кане в Лету»? І чи відповість хтось за такі ганебні злочини проти своєї громади?