„Спрощенці” Сокирянщини стабільно та в повному обсязі сплачують єдиний податок

За два місяці 2014 року фізичними особами підприємцями Сокирянського району сплачено до бюджету майже 680 тис. грн. єдиного податку, що на 72 тис. грн. більше, ніж за  аналогічний  період минулого року.

В Сокирянській ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернівецькій області зареєстровано 915  фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку, з яких найбільшу частку (81 %) становлять платники І та ІІ групи.

ФОП платники єдиного податку  використовують працю понад 500 найманих працівників, найбільше – платники ІІ групи – 390 найманих працівників.

Популярність єдиного податку серед малого бізнесу є результатом створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

«За останні роки правила для спрощенців зазнали значних змін, додалося багато нових можливостей. Зокрема, тепер суб’єкти господарювання можуть подавати заяву на реєстрацію платником єдиного податку в електронному вигляді та скористатися перевагами електронної перевірки, протягом року змінювати групу і ставку податку, звітний період для другої групи – розширився з  кварталу до року. Більше того, як і минулого року, цьогоріч діє мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу»,-відмітила  начальник інспекції Людмила Серебрянська.

 

Заступник начальника  ОДПІ-

начальник Новодністровського відділення          А.М.Заришняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 + = 27