Судитимуть чоловіка за вчинення домашнього насильства
thumb_57433_800_600_0_0_auto

Протягом трьох років чоловік вчиняв психологічне насильство відносно своєї дружини. Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів причетності кривдника до психологічного насильства відносно дружини. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до двох років.

Під час досудового розслідування працівники відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції встановили, що 43-річний місцевий житель неодноразово притягувався до відповідальності за скоєння анологічних правопорушень.

Правоохоронці реагували на кожне повідомлення від жінки, складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій.

Буковинць раніше судимий за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 та 2 статті 173-2  (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Районий суд призначив домашньому насильнику покарання у виді 240 (двісті сорок) годин громадських робіт.

Однак кривдник продовжував чинити психологічне насильство відносно дружини, ображав нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, вчинення над буковинкою насильства призвело до погіршення якості її життя, втрати енергійності та депресивного стану.

Під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури  слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області