«Сварог Вест Груп» визначила переможців конкурсу на кращий інноваційний проект в агропромисловій сфері «Твій агро Start-up»

12 січня 2015 року в Києві корпорація «Сварог Вест Груп» провела урочисте нагородження переможців конкурсу на кращий інноваційний проект в агропромисловій сфері «Твій агро Start-up» за участі представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, аграрних та технічних вишів, науковців, конкурсантів та ЗМІ.

 

За словамии голови правління «Сварог Вест Груп» та ініціатора конкурсу на кращий інноваційний проект в агропромисловій сфері «Твій агро Start-up» Андрія Гордійчука, на сьогодні дуже важливо сприяти розвитку української аграрної науки. «Корпорація «Сварог Вест Груп» є високотехнологічною компанією, і нам важливо постійно вдосконалюватися. Без свіжих ідей цього досягнути неможливо. Даний конкурс дає змогу не тільки залучити нові ідеї, а й підтримати вітчизняних науковців, таким чином, зробивши крок вперед у розвитку аграрної справи України. Переконаний, що перспектива розвитку українського агросектору насамперед лежить в площині технологічності. За технологічністю, інноваційними підходами до ведення агробізнесу – майбутнє сільського господарства України. Адже аграрна галузь сьогодні – чи не єдина, яка стратегічно розвивається і стабільно підтримує економіку країни»,  сказав на урочистому нагородженні переможців конкурсу Андрій Гордійчук.

 

Вітаючи переможців конкурсу «Твій агро Start-up» заступник міністра аграрної політики і продовольства України Володимир Лапа зазначив про важливість інвестицій в human capital та процесів, започаткованих «Сварог Вест Груп», які поєднують бізнес, освіту та науку, залучаючи молодих перспективних дослідників безпосередньо в агровиробництво та стимулюючи створення сучасних бізнес-проектів, стартапів. «Такі ініціативи повинні набувати щоразу більшого поширення, зокрема, в контексті тих змін, які відбуваються в науково-освітній галузі та загалом державі. Ми бачимо скорочення обсягів фінансування Міністерства аграрної політики і більшості наукових закладів, які підпорядковані Міністерству аграрної політики та системі Національної академії аграрних наук України. Відповідно, ми поступово повинні переходити на таку систему взаємовідносин, коли більшість прикладних досліджень повинні фінансуватися з боку бізнесу. Саме через затребуваність з боку бізнесу наукові установи повинні доводити свою необхідність на ринку науково-освітніх послуг. В той час як фундаметальні дослідження, безумовно, повинні залишатися питанням держави. Я думаю, що даний конкурс має стати однією з цеглинок у побудові якісної системи навколо забезечення агропромислового комплексу, яку ми всі хочемо бачити в найближчій перспективі в українському сільському господарстві», зазначив  Володимир Лапа.

 

Всього на конкурс на кращий інноваційний проект в агропромисловій сфері «Твій агро Start-up» було подано 73 проекти:

  • 16 проектів на тему «Оптимізація мінерального живлення пшениці та сої із збереженням високого рівня продуктивності»;
  • 1 проект на тему «Програма селекції сої»;
  • 12 проектів на тему «Технології вирощування нішевих культур»;
  • 3 проекти на тему «Навігаційні системи»;
  • 2 проекти на тему «Системи зв’язку без використання GSM»;
  • 2 проекти на тему «Системи Online контролю використання ПММ»;
  • 2 проекти на тему «Автоматизація управління автопідприємством з логістичним модулем»;
  • 3 проекти на тему «Автоматизація обліку руху паливно-мастильних матеріалів на транспортних засобах, сільськогосподарській техніці та обладнанні»;
  • 10 проектів на тему «Автоматизація контролю виконання технологічних процесів у рослинництві відповідно до технологічних вимог на рівні виконавця (оператора)»;
  • 9 проектів на тему «Біоенергетичні проекти на базі тваринницького сектору»;
  • 8 проектів на тему «Створення розсадника із вирощування безвірусного посадкового матеріалу (підщеп та саджанців) за технологією in-vitro»;
  • 5 проектів поза визначеною тематикою.

 

Переможцями конкурсу стали проекти з підвищення ефективності мінерального живлення пшениці та сої.

 

1 премія — по 100 тис. грн:

  • керівник проекту «Оптимізація мінерального живлення пшениці та сої із збереженням високого рівня продуктивності шляхом значного підвищення рівномірності внесення добрив» Пономаренко Н.О., Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет;
  • керівник проекту «Комплекс заходів з підвищення ефективності мінерального живлення культур (пшениці, сої) та забезпечення сталого функціонування ґрунту» Гладкіх Є.Ю., Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського».

 

2 премія — по 50 тис. грн:

  • керівник проекту «Сварог-Зв’язок» Кузьмінський О.В., Національний Авіаційний Університет;
  • керівник проекту «Технологія системи оздоровлення рослинного матеріалу підщеп для перспективних сортів груші та формування елітного маточника в південно-західному регіоні України» Бундук Ю.М., Українська науково-дослідна станція карантину ростин Інституту захисту рослин.

 

3 премія — по 20 тис. грн:

  • керівник проекту «Молекулярна біотехнологія сортової ідентифікації та оцінки вмісту глобулінових білків зерна сої» Венгер А.М., Селекційно-генетичний інститут – Національного центру насінництва та сортовивчення;
  • керівник проекту «Система автоматизації управління процесами рослинництва» Бальченко І.В., Чернігівський національний технологічний університет.

 

Окрім того, за оригінальність бізнес-ідей також було вирішено додатково надати 5 заохочувальних премій-відзнак по 5 тис. грн.

 

Географія отримання заявок: Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська, Харківська та Херсонська області.

 

«Відповідно до стратегії розвитку корпорації «Сварог Вест Груп» спрямованої на підвищення технологічності та наукоємкості виробництва аграрної продукції, у компанії було прийнято рішення інвестувати в розвиток української аграрної науки та стимулювати молодих науковців працювати в напрямках, які на сьогодні є затребуваними та актуальними для аграних компаній. У 2014 році на конкурс надійшло 73 проекти. Враховуючи позитивні результати, було прийнято рішення зробити даний конкурс щорічним і, відповідно, надалі підтримувати талановиту молодь та розвивати українську аграрну науку», – додала Інна Мєтєлєва, заступник голови правління «Сварог Вест Груп» та голова конкурсної комісії «Твій агро Start-up».

 

Нагадаємо, що учасниками конкурсу можуть стати студенти та фахівці (професійно-технічна або вища освіта) віком від 18 до 35 років без обмежень за професійною приналежністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

82 + = 91