Світовий досвід – запорука ефективності садоводів Сокирянщини

Понад 300 садоводів України, представники Іспанії зібралися  днями на практичну конференцію  «Майстерня садівництва», яку традиційно  проводить   садівнича корпорація «Дністер» за  сприяння районної влади.

Почесними гостями заходу стали начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства і виноробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Костенко, начальник Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Варжевський, представники регіонального підрозділу «Захід» компанії «Сингента», яка спеціалізується на  виробництві засобів захисту садів та представника іспанської компанії «Мірістем» Карлоса Калідо. Предмет конкретної розмови –   світовий досвід ведення садівництва в умовах України.

Учасники семінару ознайомилися з новітніми технологіями вирощування плодових культур, обговорили системи захисту продукції садівництва від шкідників, хвороб та бур’янів. Представники  провідних вітчизняних та іноземних компаній поінформували садівників про актуальні системи та засоби захисту плодових, їх найпоширеніші хвороби та шляхи подолання, а також продемонстрували  новітні системи живлення та техніку оприскування саду.

За словами місцевих садоводів щороку вони з нетерпінням чекають цієї зустрічі і охоче відвідують семінар. Адже спілкування з колегами дає можливість поділитися власним досвідом та запозичити корисні поради від інших.

Після пленарної частини семінару його учасники мали змогу оглянути багаторічні насадження підприємства «Дністрові сади», що в селі Селище, які  вирощуються за високоефективною французькою  технологію посадки  та  догляду, а також ознайомитись з системою захисту дерев, яка використовується підприємством. ТОВ “Дністрові сади” є одним з найперспективніших на Сокирянщині. В подальшому господарство планує посадку ще понад 100 гектарів інтенсивних молодих садів за європейською технологією, а також будівництво фруктосховища ємністю 15 тис. тонн. Загальна вартість проекту по закладенню багаторічних насаджень та будівництву фруктосховища сягатиме 20 мільйонів євро. Окрім залучення іноземних інвестицій в економіку району, підприємство забезпечує робочими місцями понад сто жителів села Селище та прилеглих населених пунктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 1 =