«Свято дружби» для вихованців районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів

В рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей  в центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулось яскраве та зворушливе свято. Юні вихованці закладу порадували присутніх віршами та піснями у своєму виконанні, подарували щирі посмішки та емоції. Підтримали та привітали діток волонтери – учні міських шкіл. Спільно з волонтерами вихованці зробили та розмалювали паперові квіти та подарували їх своєму другові, взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті –  продемонстрували свої надзвичайні витвори та безмежну фантазію.

Зі святом вихованців закладу, а також їх батьків привітали керівник апарату райдержадміністрації Алла Серебрянська, представники районного центру зайнятості, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та подарували їм солодощі і розвиваючу книгу.

Нині в центрі виховуються 8 діток з особливими потребами. Для них створенні надзвичайно гарні та спеціальні умови – тренажерна та музична зала, методичний кабінет, 2 спальні на 22 ліжка, 2 ігрові кімнати, їдальня, ванна, пральня, кладова, кабінет лікаря. Щодня з дітьми працюють  фахівці, які допомагають їм адаптуватися в суспільстві та розкрити творчі можливості. Навчання дітей проходить за методикою Монтессорі, яка передбачає індивідуальний підхід до кожної дитини: діти самі обирають  дидактичний матеріал і тривалість  занять, розвиваючись у власному ритмі та напрямку.

Вихованці Центру перебувають в закладі протягом дня. Тут вони проходять музикотерапію, казкотерапію, фізкультуротерапію, вчаться писати, читати, отримують навики з математики та працюють над розвитком мовлення.Вони забезпечені гарячим харчуванням. Діти з сільської місцевості охоплені щоденним безкоштовним підвезенням.

Окремі дітки, що відвідували Центр і  пройшли повний курс реабілітації, на даний час навчаються  в загальноосвітніх навчальних закладах району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 1 =