Свято тих, хто любить книгу

Не зникне книга – мудрості перлина,

Не згубиться у мороці століть,

Допоки житиме на цій землі людина –

До тих пір буде мислити й творить.

Уже впродовж багатьох років у березні у дитячій районній бібліотеці проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, незважаючи на вік (адже всі дорослі колись були дітьми). «Читання – ось найкраще навчання» – стверджує народна мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. Все життя книга допомагає нам вчитись, працювати, жити. Вона навчає рідної мови, розкриває красу поетичного слова. Книга вчить нас бути чесними і працьовитими. Книга наш помічник, а для тих, хто вміє дружити з нею – вірний друг. 

Калейдоскоп святкових заходів, що пройшли в рамках Тижня дитячого читання розгорнувся під патріотичним гаслом «Якщо читає дитина – Україна буде вільна і єдина». Протягом тижня до бібліотеки завітали наймолодші читачі, першокласники ЗОШ № 1 (вчитель Погоріловська Таїсія Леонідівна) та гімназії (вчитель Шеремета Світлана Василівна). Кольорові обкладинки книг, яскраві ілюстрації, улюблені казкові герої – цей фантастичний книжковий коктейль задовольнив смаки юних читайликів, а привітні дитячі посмішки подарували тепло і затишок усім довкола.

Улюблені казкові герої Казочка, Незнайко та Всезнайко разом з Королевою Книг (роль якої виконувала  Яневич Оксана) допомогли підібрати потрібні ключі до Країни Знань, а також навчили правильному поводженню з «паперовим другом».

Як і всі хороші та приємні події Тиждень дитячого читання у дитячій бібліотеці пролетів непомітно, а бібліотекарі мають надію, що жива дорога до книги і бібліотеки у дітей не заросте, а навпаки буде широкою і світлою, адже коли дитина читає – Україна процвітає!

 

                    Тетяна Іконена

                     Завідуюча дитячою бібліотекою