Святої мироносиці Марії Магдалини
Sviatoi-myronosytsi-Marii-Mahdalyny

4 серпня православні християни відзначають День пам’яті рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини – прибічниці та послідовниці Ісуса Христа.

Згідно з Писанням, Марія зустріла Христа, коли була одержима сімома бісами. Ісус вигнав з жінки бісів, подарував їй нове життя та зробив вірною своєю ученицею. Вона завжди була біля Ісуса, прямувала за ним та піклувалася. Разом з Богородицею стояла вона й біля Христа, коли його розпинали на хресті, поділяла з ним його муки та страждання.

Саме Марії Магдалині вранці на Великдень першій явився воскреслий Спаситель. Вона отримала від нього веління розповісти про це диво всім учням Христа. Як перша вісниця благого воскресіння Христова мироносиця визнана церквою рівною дванадцяти апостолам. Після воскресіння Христа Марія принесла цю благу звістку до Риму й інших міст, а потім вирушила до Ефесу. Там вона допомагала Іоанну Богослову, там же мирно пішла з життя.

У цей серпневий день Церква та віряни шанують пам’ять Марії Магдалини – жінки, яку прославляють за віддану любов до Христа, жінки, покликаної до світла самим Господом та врятованої від гріха. Мироносиця Марія – приклад беззаперечної любові до ближнього, віри в Ісуса, його сили прощення та милосердя.