Сила та міць української держави – у єдності армії та народу

     Цього року відзначення традиційного Дня Збройних сил України на Сокирянщині дещо змінило свій формат. Адже сьогодні як ніколи, ми усвідомили значення українського війська. І зараз ми особливо пишаємося нашими воїнами. Мужність і героїзм яких примушують всіх нас  по новому подивитися на престиж професії військовослужбовців, забезпечення українських збройних сил.

Про це говорили під час урочистих зборів з нагоди відзначення Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера, на які були запрошені різні покоління військовослужбовців: ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни – афганці, а також прикордонники та правоохоронці, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.  Звертаючись до присутніх заступник голови райдержадміністрації Петро Бескупський зауважив:

Із прискореним серцебиттям слухали присутні виступ молодого бійця – прикордонника, який був там, на передовій Тараса Гайдея. Він зокрема зазначив, що сьогоднішня українська армія вже не та, що була – вона зміцніла і змужніла, і це завдячуючи справжнім патріотам, які сьогодні знаходяться в зоні АТО. Військовослужбовець також закликав державу не забувати про них, підтримувати тих, хто там в пеклі війни, хто тут на лікарняному ліжку, а також всебічно допомагати сім’ям, які залишилися без рідної людини, також Тарас Гайдей прочитав свій особистий вірш.

Надзвичайно хвилюючою була композиція учнів Романковецької гімназії, яка відобразила передумови виникнення Майдану, неоголошеної війни, славу героїв та біль і втрату українців. Серце кожного присутнього в залі відбилося тугою за загиблими вояками в загальній хвилині мовчання.

Відтак, були висловлені слова щирої вдячності людям, які готові вдень і вночі, в дощ і сніг, в люті морози доставляти допомогу на передову – волонтерам. Найактивніших відзначено подяками районної влади. Насамкінець діти Сокирянської художньої школи передали волонтеру Ігорю Гангалу дитячі малюнки та обереги, які будуть доставлені в райони проведення АТО.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 73 = 77