У Чернівецькій області засуджено членів злочинного угрупування, які намагались переправити нелегалів через держкордон

Набрав чинності вирок Сторожинецького районного суду Чернівецької області стосовно учасників злочинного угрупування, яке налагодило канал незаконного переправлення іноземних громадян з території Російської до країн ЄС.

Громадянин Молдови та четверо громадян нашої держави влітку минулого року намагалися доправити 14 вихідців з Афганістану, В’єтнаму, Еритреї, Судану та Бангладешу  без документів на право перебування в Україні через держкордон до однієї з європейських країн. 6 липня на трасі «Київ-Ковель-Ягодин» співробітники  СБУ затримали мікроавтобуси з нелегалами, а також членів злочинного угрупування, що їх супроводжували.

За результатами розслідування, яке здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, всіх п’ятьох підозрюваних судом визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.28 та ч.3 ст.332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Організатора злочину – іноземця – засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, одному співучаснику призначено міру покарання у вигляді арешту терміном на 6 місяців, іншим трьом – 5 років позбавлення волі із випробувальним терміном на 2-3 роки.

 

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 4 =