У міській раді відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Сьогодні, 09 листопада, під головуванням міського голови Василя Козака, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. Участь у її роботі взяли секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, представники профільних структур та окремих старостинських округів громади.

На порядок денний було винесено низку питань, які стосувались захисту законних прав та інтересів дітей.

Зокрема, мова йшла про надання висновків стосовно доцільності позбавлення батьківських прав двох жителів громади, які неналежним чином виконують свої обов’язки щодо виховання дітей.

Заслухавши позицію сторін та детально вивчивши всі матеріали, членами комісії ухвалені рішення, спрямовані на захист інтересів неповнолітніх.

«Інтереси та права дітей мають стояти на першому місці за будь-яких обставин. Кожна дитина повинна рости в гідних умовах, відчувати увагу та турботу про себе. Основне завдання кожного з нас – захист прав та законних інтересів дитини» – наголошує міський голова Василь Козак.

Окрім того, в ході засідання розглянуто стан виконання батьківських обов’язків мешканками громади по відношенню до їх малолітніх дітей.В одному із випадків, члени комісії вирішили надати матері термін на виправлення ситуації. Якщо після завершення визначеного періоду матір не створить належних умов для виховання та розвитку дітей, комісія буде змушена ухвалити рішення про доцільність позбавлення її батьківських прав. Наразі, на визначений термін, діти жінки будуть влаштовані до патронатної сім’ї.