У МОН доручили посилити заходи пожежної та техногенної безпеки
b3e

Міністерство освіти і науки України доручило місцевим департаментам освіти та керівникам закладів освіти, що належать до сфери управління МОН, здійснити заходи щодо посилення стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах освіти.

У МОН зазначають, що навіть з урахуванням наслідків вогневих ударів по освітній інфраструктурі, результати аналізу пожеж, що сталися у 2022 році, свідчать про значну кількість пожеж на об’єктах закладів освіти, що належать до сфери управління МОН.

Зокрема, у 2022 році сталося 32 пожежі. Найбільша кількість пожеж виникла на об’єктах освіти у місті Києві.

Найбільш поширеними причинами виникнення пожеж на об’єктах освіти, як й у попередні роки, залишається несправність устаткування, необережне поводження з вогнем та порушення правил експлуатації.

З метою посилення пожежної та техногенної безпеки, попередження надзвичайних ситуацій на об’єктах закладів освіти МОН пропонує провести ретельну перевірку приміщень об’єктів освіти (навчальних корпусів, майстерень, лабораторій, складів, гуртожитків і т. і.) у тому числі й на предмет використання несправних приладів опалення та саморобних нагрівальних приладів.

Також МОН просить забезпечити наявність справних первинних засобів пожежогасіння, вжити заходів щодо неухильного дотримання Правил та протипожежного режиму, перевірити знання загальної інструкції з пожежної та техногенної безпеки у працівників тощо.

Окрім того, у міністерстві просять вважати організацію та забезпечення пожежної безпеки одним із першочергових завдань керівників всіх рівнів, а виконання протипожежних заходів тримати на постійному контролі.

За матеріалами – МОН