У школах Сокирянського району відбулося свято “Останнього дзвоника”

30 травня у загальноосвітніх закладах району відбулось традиційне свято останнього дзвоника. Молоді, квітучі та життєрадісні школярі святкували закінчення навчання. Настрій у всіх був піднесений – попереду канікули! Лише одинадцятикласники трохи були сумними: бо для них настала пора прощання зі школою, з дитинством. Школярів, їхніх батьків та учителів загальноосвітніх закладів району цього дня вітали представники органів районної влади.

Заступник голови районної державної адміністрації Богдан Миколайович Банчук завітав на свято останнього дзвоника до Сокирянського ЗНЗ №1, де привітав школярів та вчителів з закінченням навчального року, а випускникам побажав щасливої життєвої долі та вагомих успіхів у подальшому житті.

Заступник голови районної державної адміністрації Петро Петрович Бескупський завітав на урочисту лінійку в Білоусівський навчально-виховний комплекс.Виступаючи перед школярами з вітальним словом, Петро Петрович зазначив, що саме в школі діти відчувають свій перший успіх, навчаються відстоювати власні погляди і переконання, розвивати творчі здібності.

Керівник апарату райдержадміністрації Любов Іванівна Степаненко побажала випускникам Романковецької гімназії успіхів, вдалих перших кроків у самостійному житті та висловила надію, що молоде покоління зробить гідний внесок у розбудову нашої держави.

У Сокирянську гімназію на свято останнього дзвоника завітали заступник голови райради Сергій Едуардович Горн та начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Галина Іванівна Рябко.

На урочистих лінійках було відзначено обдарованих дітей, які захищали честь району в інтелектуальних змаганнях, показали високий рівень знань не тільки в процесі навчання, а й в районних, обласних олімпіадах, конкурсах, змаганнях.

На святі Останнього дзвоника корпорація «Сварог Вест Груп» вручила 13 навчальним закладам району Сертифікати благодійної допомоги на суму 33000 грн. та премії  21 учню,   відмінникам навчання 9-11 класів на суму 4200 грн.

 

 

За 11 років шкільного життя кожен сьогоднішній випускник провів 3 тисячі днів за партою та прослухав 20 тисяч дзвінків.

Нинішнього року 278 випускників загальноосвітніх навчальних закладів району отримають атестати про повну загальну середню освіту, з яких 25            представляють “золотий фонд” випускників району, 7 – «срібний фонд» і будуть нагороджені золотими та срібними медалі за високі знання, зразкову поведінку;  389 школярів району закінчили 9 клас, з них 22   претендують на свідоцтво особливого зразка.

В житті вчорашніх школярів це дуже значима подія, адже багато цікавих подій, нових друзів та яскравих вражень на них ще чекають попереду, а от шкільний дзвінок в їхньому житті більше не пролунає ніколи.

Позаду – уроки, шкільні друзі, вчителі, підручники та безтурботна юність. Попереду – доросле життя. З 3 по 27 червня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання знань, результати якого дозволять абітурієнтам обрати вищі навчальні заклади.

Крім того, упродовж червня у закладах освіти пройдуть навчальні екскурсії і практика та працюватимуть пришкільні табори, у яких оздоровляться майже дві з половиною тисячі школярів району.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 4 = 7