У Сокирянах відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України

Вільна, сильна й нескорена Україна цьогоріч відзначає 30-ту річницю своєї незалежності. «Хай в серці кожної людини живе любов до України» – під таким гаслом, 21 серпня, у місті Сокиряни відбулось національно-патріотичне дійство, присвячене головному святу країни та його ювілейній даті.

Традиційно, розпочались урочистості із вшанування пам’яті тих, хто віддав життя за найголовніше благо – мир. Народний депутат України Валерій Божик, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, Сокирянський міський голова Василь Козак, заступник голови Дністровської районної адміністрації Лариса Селезньова, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, секретар міської ради Любов Степаненко, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, трудові колективи та громадськість у супроводі духового оркестру Сокирянської музичної школи ім. Михайла Мафтуляка віддали данину пам’яті Тарасу Шевченку, поклали квіти до Братської могили та пам’ятника воїнам-односельцям, аби вкотре засвідчити свою повагу та подяку тим, хто так і не повернувся з тієї далекої пекельної війни.

Державні символи України концентровано виражають провідну роль нації у становленні власної держави. Одним із яких є Державний Гімн України, який сьогодні урочисто та незабутньо виконали народні аматорські хорові колективи територіальної громади.

Благословенна українська земля, де є все необхідне для добробуту і щасливого життя… але у складні часи ми по-особливому потребуємо єдності та Божої благодаті. Тож спільно помолились за Україну священнослужителі із різних населених пунктів Сокирянщини, аби разом ми вистояли і здолали всі випробування на земному шляху.

Зі словами вітань до присутніх звернувся Сокирянський міський голова Василь Козак. « Ідеальне місце на Землі – там, де ти народився і виріс. Нам пощастило народитися в Україні. Ми просто ще не всі й іще не до кінця це зрозуміли» – зазначив Василь Васильович та побажав гостям свята міцного здоров’я, мирного неба над головою та затишку у кожній домівці.

Привітали з головним святом краян і народний депутат України Валерій Божик, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, заступник голови Дністровської районної адміністрації Лариса Селезньова.

Святкування продовжилось урочистою церемонією нагородження кращих працівників різних галузей громади грамотами та подяками обласної, районної, міської рад та районної державної адміністрації. Отримали нагрудні знаки та дипломи і жителі громади, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Сокирянського району».

Дефіле колекції стилізованих сучасних «луків» на українську тематику та гімнастична композиція «Україно моя!» від вихованців гуртків центру творчості дітей та юнацтва, запальні сучасні танці від вихованців студії сучасного танцю «INSIGHT Dance Studio», серед яких і гості з міста Новодністровськ, музичні твори від Орисі Петришеної, Оксани Мельник та Олесі Янчак, аматорського жіночого вокального ансамблю Сокирянської музичної школи – у супроводі народного аматорського оркестру народних інструментів будинку народної творчості і дозвілля неабияк звеселили та забезпечили святкових настрій глядачам.

Феєричним завершенням заходу став «флеш-моб» «Україно», від вихованців «INSIGHT Dance Studio».

Україна – молода, але свідома держава, громадяни якої за 30 років показали незламність українського духу і любов до рідного краю. За трьома десятками історії – здобутки, мрії, прагнення і невпинна боротьба…

Тож з Днем незалежності, Сокирянщино!