У Сокирянах відбувся мітинг з нагоди авто-мото пробігу, присвяченого Дню пам’яті та примирення

Напередодні Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, на Сокирянщині відбулось вже традиційне відкриття авто-мото пробігу по місцях бойової слави краю.

Сьогодні, 7 травня, Сокирянський міський голова Василь Козак спільно із заступниками Іваном Гангалом та Оксаною Бабій, секретарем міської ради Любов’ю Степаненко, керуючою справами виконавчого комітету Аурікою Мойсеєнко, головою Сокирянської ради ветеранів Ніною Бурденюк, директором Сокирянської автошколи ТСО України у Чернівецькій області Миколою Чеботковим та учнівською молоддю громади, згадали тих, хто 76 років тому таки приніс нам довгоочікуваний мир. Квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам-односельцям та Братської могили вкотре засвідчили, що ми пам’ятаємо…

«Ми всі, а особливо молоде покоління, маємо можливість жити у світі, де панує повага та рівність і саме тому, ми не маємо права забути, яку ціну заплатили наші предки, аби ми могли так жити» – зазначив міський голова Василь Козак. І в пам’ять про тих, хто віддав найдорожче – життя, відбулась хвилина мовчання.

Цьогорічний авто-мото пробіг, присвячений Дню пам’яті та примирення, до якого долучились і байкери Сокирянщини, відбувається за маршрутом Сокиряни – Волошкове – Василівка – Ожеве – Ломачинці –Михалкове – Коболчин – Сокиряни, учасники якого покладуть квіти до пам’ятників наших загиблих земляків та вшанують їхню світлу пам’ять. «Вклоняючись загиблим захисникам, не забудьте сказати їм «Дякую», повірте – вони почують» – зазначив Василь Козак.

Великий подвиг і велика трагедія… Нам залишається дякувати і цінувати, адже мир – це найголовніше.

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=NEKZONWuCS4