У Сокирянській районній лікарні незабаром запрацює надсучасний комп’ютерний томограф
unnamed (2)

Сучасні діагностичні послуги на новітньому обладнанні ближчим часом  стануть доступними для жителів Сокирянщини і не тільки. Тепер за якісними обстеженнями не доведеться їздити до Чернівців, чи сусідніх областей. Всі зусилля районної влади наразі спрямовані на те, щоб жителі району мали можливість отримувати якісну діагностику та лікування на місці.

Зараз представники влади та районної лікарні досягли домовленостей із приватною медичною клінікою, яка погодилась надавати послуги комп’ютерної томографії на території Сокирянського району.

Як повідомив нам голова райради Василь Козак, вона працюватиме на базі одного з приміщень Сокирянської районної лікарні, яке надане у користування на правах оренди, рішенням сесії.

Підприємство придбало високоякісний комп’ютерний томограф фірми Philips, який у  конфігурації 64 зрізів вирішує повний спектр діагностичних завдань у сфері хірургії, онкології, неврології, нейрохірургії, кардіології, педіатрії та у сфері інтенсивної терапії. Сканер дозволяє проводити обстеження головного мозку, КТ-антіографію, повний комплекс досліджень, пов’язаних з діагностикою і кількісною оцінкою васкулярних порушень, динамічне функціональне дослідження порушень кровопостачання головного мозку при діагностування інсультів і пухлин на ранній стадії.

Цей комп’ютерний томограф, який, сподіваємося, найближчим часом запрацює у нашій лікарні – високоякісний сканер нового покоління з мінімальним променевим навантаженням на пацієнта. Проводити комп’ютерну томографію буде фаховий спеціаліст приватної медичної клініки. Звичайно, як у всіх інших медустановах, ця послуга буде платною. Але зручність і доступність  та  сучасна якість– ось головна мета цієї співпраці.

Крім того, Василь Васильович наголосив, що лейтмотивом при підписанні договору із приватною медичною структурою стало те, що всі без виключення діти до 16 років, у яких є підозра на онкозахворювання,  обстежуватимуться БЕЗКОШТОВНО. Також безоплатно комп’ютерна томографія проводитиметься  щомісячно 5 особам пільгових  категорій (ветеранам, малозабезпеченим, людям, які потрапили у складні життєві обставини тощо) .

Варто зауважити, що наявність такого обладнання у районній лікарні є вкрай необхідним при діагностуванні інсультів та онкології на ранній стадії. Це також дасть можливість підписати нашому лікувальному закладу ще один пакет послуг із Національною службою здоров’я України – лікування інсультів. Тож, відповідно, такі обстеження оплачуватиме держава.

Як нам стало відомо,  фірма уже придбала цей надсучасний комп’ютерний томограф. Його вартість – близько півмільйона євро. Наразі це обладнання вже в Україні, розмитнене. Після завершення карантину та зняття обмежень спеціалісти приступлять до його встановлення. А у Сокирянській районній лікарні наразі вже розпочали підготовчі роботи у приміщенні, які нададуть під облаштування кабінету.

Ось такими рішучими та виваженими кроками представники влади та медики роблять нашу Сокирянську районну лікарню ще більш сучаснішою та обладнаною. Європейські стандарти – реалізують успішно та ефективно. Статус опорного лікувального закладу підтверджують конкретними діями!

Фото ілюстративне.