У Сокирянській виправній колонії відбувся круглий стіл на тему: «Профілактика ВІЛ/СНІДу в місцях позбавлення волі»

             8 жовтня 2014 року у Сокирянській виправній колонії відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області (№ 67) відбувся круглий стіл на тему: «Профілактика ВІЛ/СНІДу в місцях позбавлення волі». Під час заходу присутні обговорили спільні дії щодо зменшення ризику інфікування ВІЛ/СНІДу серед засуджених, які перебувають в місцях позбавлення волі, та серед співробітників виправних установ. Окрім того, присутні проаналізували заходи щодо вдосконалення програм із профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу в установах виконання покарань області.

У заході взяли участь: голова правління Чернівецького обласного відділення ВБО «Всеукраїнської Мережі ЛЖВ» Вадим Велижанін; психолог Чернівецького обласного відділення ВБО «Всеукраїнської Мережі ЛЖВ» Микола Бацура; заступник головного лікаря з медичної частини Сокирянської центральної районної лікарні  Андріан Пижик;  провідний спеціаліст – лікар відділу ДПтСУ в Чернівецькій області Андрій Лесь; ст. інспектор з особливих доручень відділу ДПтСУ  Микола Лазенко;  ст. інспектор (по взаємодії із ЗМІ та громадськістю) відділу ДПтСУ  Дмитро Соколик; начальник Сокирянської виправної колонії (№67) Геннадій Мартинюк; заступник начальника установи – начальник відділу  соціально-виховної та психологічної роботи Віталій Грабовський та начальник медичної частини Сокирянської ВК Геннадій Тимчук.

Зібрання розпочалося із виступу Андрія Леся, який довів до відома присутніх інформацію щодо динаміки розповсюдження найбільш актуальних для установ виконання покарань вірусів та інфекцій, а також про особливості роботи з інфікованими та хворими засудженими та співпрацю із закладами МОЗ і громадськістю в даному питанні.

Вадим Велижанін розповів про співпрацю відділення «ЛЖВ» з виправними установами області та про діючі програми із профілактики та лікування ВІЛ-інфекції /СНІДу. Також, під час заходу присутні отримали інформацію про спектр соціальних послуг, що надаються засудженим та ув’язненим, які утримуються в установах виконання покарань області.

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + = 16