У «Веселці» Відсвяткували День Незалежності України

24 серпня всі українці відзначатимуть прекрасну дату – 30 річницю Незалежності України. У закладі дошкільної освіти № 1 «Веселка» м. Сокиряни відбулося гарне свято з нагоди цієї події.

Під мелодію пісні «Україна – це я!» вихованці середньої та старшої груп  у святковому вбранні вишикувалися на майданчику садочка. Всіх присутніх з прийдешнім святом привітала директорка установи – Герасимчук Тетяна Василівна і побажала маленьким патріотам, щоб їх дитинство було щасливим, наповненим радісними подіями і враженнями.

Україна, роль якої виконала вихователька Леськова Я.С., прийшла на свято до дітей в уквітчаній візерунками вишиванці й барвистому вінку. Звучав Гімн України, вірші про рідну Вітчизну, пісні у виконанні дітей «Добрий день, матусю Україно!», «Ми щасливі діти», які вони вивчили з музичним керівником Маковійчук С.Л.

Завітав на свято до садочка жовто-блакитний Прапор України (вихователь Глушко А.Ю.). Він також привітав неньку-Україну, рідну, золоту, найкращу в світі, й запропонував дітям виконати завдання цікавого квесту – відшукати на території садочка за допомогою мапи маленькі символічні прапорці. Звичайно, діти з радістю погодилися, й дуже швидко відшукали один за одним всі символи Української Держави. А щоб прапорці прикрашали їх групові кімнати, довелося виконати різноманітні завдання: поміркувати над запитаннями вікторини, створити за допомогою жовтих та блакитних квітів аплікації у вигляді Держаного Прапора, виявити спритність й винахідливість у грі «Знайди собі пару», проявити моторність у естафеті «Перенеси предмети потрібного кольору», дружно виконувати умови руханки «Подорожуємо Україною», весело заграти на музичних інструментах у грі-естафеті «Троїсті музики».

Ведуча свята – інструктор з фізвиховання Звєрєва І.П. подякувала допитливим, сильним, розумним, спритним і кмітливим малятам за участь у змаганнях та запропонувала взяти участь у конкурсі малюнків на асфальті на тему «Любимо Україну!».

Малюнки вийшли барвисті і прекрасні, як вся наша рідна, велична і неповторна Україна, багата красотами, природними та архітектурними пам’ятками, а головне – працьовитими людьми і талановитими дітьми!

Вихователь-методист   Валентина Плінгей