У «ВЕСЕЛЦІ» відсвяткували День Збройних сил України

У вихованців старшої групи ЗДО №1 «Веселка» відбулися веселі спортивні змагання з нагоди відзначення 30-річчя Збройних Сил України.

На початку святкової програми діти у вишиванках читали вірші, брали участь у вікторині, пригадавши, військові яких родів військ служать в українській армії, хто в давнину захищав Україну та якими були українські козаки, а хлопчики затанцювали Козацький танок, який з ними підготувала Олена ЦИБУЛЬКА.

Згодом, поділившись на 2 команди козаків і козачок, які очолили отаман Денис і отаман Богдан, діти брали участь у естафетах і змаганнях, вправляючись у спритності та винахідливості.

Вони наввипередки скакали на величезних м’ячах, як відважні козаки на конях під час наступу, пролізали один за одним у імпровізований тунель, ніби розвідники на території ворога, передавали над головами м’яч в ході естафети  «Гарячий хліб», та, взявшись за  обручі, оббігали перешкоди, ніби визволяли з полону своїх побратимів.

Звичайно, у змаганнях перемогла дружба наших чудових малят – спритних, сміливих, до танців не лінивих, – справжніх козачат!

Всміхається ясне сонце з високого неба:

Гарні діти, сміливі діти! Таких нам і треба!

Гарні діти, спритні, – нічого казати!

Буде вами пишатися Україна – мати!

Ще довго дошкільнята розглядали медалі за перемогу у нелегких випробуваннях, фотографувалися під Прапором України разом із вихователькою Тамарою КРИВЧАНСЬКОЮ, інструктором з фізкультури Ларисою ЧОРНОЮ.

Настрій у всіх був чудовий!

«ІГРИ ПАТРІОТІВ» – спортивну розвагу під такою назвою організували цього ж дня з дітьми середньої групи вихователька Анастасія ГЛУШКО, інструктор з фізкультури Лариса ЧОРНА і музичний керівник Світлана МАКОВІЙЧУК.

Символічно, що саме святкової пори – у День Збройних Сил України діти демонстрували свої патріотичні почуття, вольові якості, прагнення до перемоги і впевненість у своїх силах.

Під урочистий український марш дошкільнята увійшли до зали з жовтими і блакитними стрічками на зап’ястях, у новенькій спортивній формі, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості, сміливості, кмітливості.

Щоб традиції великого народу

Множились від роду і до роду,

Йдіть по долі сильним, твердим кроком

В щасті і здоров’ї рік за роком!

Хто щирих, вірних друзів має,

Той завжди перемагає!

Тож пам’ятайте це завжди:

І в Іграх Патріотів дружбу збережіть! – лунали слова Анастасії Юріївни.

Команди «Блакитних» і «Жовтих» проспівали Гімн України й налаштувалися на чесний спортивний бій під гаслом: «Уперед до перемоги, через усі перешкоди!»

Під час вікторини діти відповідали на запитання про рідну Україну, про столицю нашої держави – м.Київ, про символи Батьківщини та про рідне місто Сокиряни, міркували, які риси характеру притаманні українським військовим, що боронять Україну від ворогів.

Із задоволенням малюки брали участь у естафетах «Обійди небезпеку», «Кінні скачки», «Влуч у ціль», «Вправно проповзи» та «Перетягування канату».

Так дошкільнята тренувалися, мужніли, зміцнювали свої сили, гартували дух й готували себе до нових життєвих випробувань!

На завершення Лариса Олексіївна адресувала дітям щирі побажання:

Щоб традиції українського народу

Множились від роду і до роду,

Йдіть до долі сильним, твердим кроком,

В щасті і здоров’ї рік за роком!

Діти поверталися в групову кімнату з відчуттям радості від власних перемог, від переживання за товаришів, з почуттям віри, любові і поваги до рідної України. На справжніх патріотів своєї маленької держави в дитячому садку у груповій кімнаті чекали гостинці.

Вихователь-методист

Валентина ПЛІНГЕЙ