В читальній залі Сокирянської центральної районної бібліотеки пройшло засідання читацького клубу «Співрозмовник»

В рамках Всеукраїнського тижня права 1 грудня в читальній залі Сокирянської центральної районної бібліотеки пройшло засідання читацького клубу «Співрозмовник» (група №39 Сокирянського ВПУ, майстри Кучук Т. В. та Пожарська Т. В.), темою якого було правове виховання. Гостями заходу були: старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Сокирянського РВ УМВС Чернівецької області, майор міліції Дерен Ігор Олександрович та головний спеціаліст сектору опіки та піклування служби у справах дітей Сокирянської РДА Мельник Інна Борисівна.

Ведуча заходу, провідний бібліотекар Наталя Груба,  зазначила, що основним правом людини є право на життя. А це одне з найважливіших, найвагоміших прав і свобод. Це право, яке не може відбиратися.

У своєму виступі Ігор Олександрович наголосив, що будь-який проступок несе за собою покарання і тому кожен громадянин суспільства повинен чітко контролювати свої дії і вчинки, розповів про причини та відповідальність підліткової злочинності. А Інна Борисівна детальніше зупинилася на правах дитини, її захист, турботу і допомогу, звернулася до учнів з проханням бути відповідальними, розумними, обачними і небайдужими.

Присутні задавали питання і одержували на них вичерпні та змістовні відповіді. Учасники заходу мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Знай, поважай, виконуй».

 

Людмила Тимчук

провідний бібліотекар Сокирянської ЦРБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

50 + = 60