В дошкільному навчальному закладі «Чебурашка» с.Романківці проведено заходи до дня українського козацтва

14 жовтня в Україні святкують не тільки Святу Покрову. Одночасно ми відмічаємо і день українського козацтва.  Отож славний день українського козацтва відзначили і в дошкільному навчальному закладі «Чебурашка» с.Романківці. До цього дня вихованці  закладу готувалися показати також  велич та силу українського козацтва.  Педагоги закладу організували спортивно-розважальну програму «Козацькому роду – нема переводу».

Мета заходу: розвивати цікавість до минулого свого народу, виховувати правильне ставлення до історії українського народу,  передати  культурну цінність українських обрядів та традицій.

Під час урочистого свята маленькі громадяни України – вихованці дитячого садочка  мали змогу відчути атмосферу українського слова, українського духу, української державності.

Всі  присутні  зі сльозами на очах споглядали як маленькі українці у вишиваночках з гордістю на обличчі, тримаючи руку на серці, слухали Гімн України  та підспівували разом з дорослими.

Був присутній на святі і козацький  гетьман, який закликав курені до змагань.

Далі маленькі козачата продемонстрували силу, витривалість, дружбу у конкурсах  «Ланцюжок», «Стрибки у мішках», «Хто більше наносить дров для багаття», «Хто більше наносить води на кашу» та інші. Вихованці увійшли в роль козаків. Цікаво пройшов конкурс «Хто швидше з`їсть кашу».

Учасники свята виконали музичну композицію «Україна в нас одна».    Нагороди   за витримку, козацьку мужність отримали курені від самого гетьмана.

А кульмінацією свята стала козацька каша, яку гетьман насипав кожному козачаті із козацького казана. В ту мить кожен  з них  відчув, що ми всі  – УКРАЇНЦІ  одна велика,  мужня, дружня,  єдина сім’я! Тож можемо сказати, що козацькому роду нема переводу.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

54 + = 60