В моєму селі – моя доля

Таку назву мало народознавче свято, яке підготувала і провела завідуюча бібліотеки-філії с. Ломачинці Боднарюк Лідія Петрівна.

На захід були запрошені талановиті, творчі земляки, ім’я яких відоме не лише в цьому селі. Це історик, дослідник та поціновувач історичної спадщини мальовничої Батьківщини, Бесарабської землі, член Національної спілки журналістів України Михайло Михайлович Шундрій, поетеса, член Національної спілки журналістів України Інна Валеріївна Руснак, композитор, член Асоціації композиторів-піснярів, Національної Всеукраїнської музичної спілки, відмінник освіти України Михайло Васильович Рожко з дружиною Наталією Григорівною.

Досить цікавою і змістовною була розповідь М.М. Шундрія про село, про людей, які тут народились і прославляли в минулому та прославляють сьогодні наш край, про знаних і відомих людей, які в різні часи перебували в селі Ломачинці.

Інна Руснак зачитала свої вірші, розповіла про себе та свою творчість. З гордістю говорила про те, що її дитинство пройшло в с. Ломачинці у дідуся Михайла Федоровича де він знайомив малу онучку з красою та неповторністю рідного села. З особливою шаною та повагою адресувала теплі слова поетеса М.М. Шундрію та зачитала присвячений йому вірш.

А Михайло Рожко, лауреат міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів розповів про свій життєвий та творчий шлях, з особливою гордістю про своїх талановитих вихованців.

Одним із найприємніших дарунків учасникам свята було виконання пісень на слова творчих і знаменитих земляків самим автором.

Присутні переглянули відео кліп на одну із його пісень про м. Новодністровськ, написану на слова земляка, письменника І. Нагірняка.

В приміщенні сільської бібліотеки в цей день звучали пісні про рідне село Ломачинці у виконанні автора Сергія Васильовича Закуреного та його доньки Крістіни. Пісню про вічну дорогу до тата до мами виконали активні читачі бібліотеки, щирі її друзі Образцова Євгенія Романівна та Березовська Євгенія Іванівна.

Ведуча заходу Руда Надія Миколаївна своїм умінням ведення заходу заохочувала гостей та всіх присутніх до теплоти, щирості в спілкуванні, поваги та шани до своїх талановитих сельчан.

Завідуюча бібліотекою Лідія Боднарюк підготувала в подарунок пісню «Одна стежина», адже її стежина до бібліотеки довжиною понад 35 літ, як професіонала своєї справи, активного учасника художньої самодіяльності села, ініціатора створення та багаторічного керівника відомого фольклорного колективу «Берегиня», шанувальника творчості своїх земляків, і просто гарної щирої людини. За що їй велика шана та подяка від читачів бібліотеки, жителів села, та колег всього району.

DSCN2710

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 75 = 76