В Сокирянах відбудеться традиційне Свято меду

Рішення про проведення традиційного районного Свята меду прийняли сьогодні на засіданні оргкомітету під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Петра Бескупського. За задумом організаторів цьогорічне свято дещо відрізнятиметься від попередніх.

Передусім враховано думку населення щодо термінів його проведення, тобто до відзначення Свята Преображення Господа Бога, Яблучного спаса, аби всі бажаючі мали змогу не тільки скуштувати свіжий солодкий нектар, а й за традицією освятити  його. Разом з продукцією бджільництва на святі буде представлено плоди праці аграріїв – дині, кавуни, яблука, груші. А також кулінари району приготують духмяну випічку з маком, яку за звичаєм, щедро намащену медом вживають українці. А головне кожен з пасічників та аграріїв зможе поспілкуватися з колегами та поділитися своїм досвідом.

Свято меду на Сокирянщини проводиться вже вп’яте і має на меті відродити вікову медову славу України та пропагує культуру споживання продукції бджільництва як елементу здорового способу життя.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА

  1. бжоли коментує:

    …під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Петра Бескупського-ага,Бобінский йму нашептав.

  2. район коментує:

    Попа включили до оргкомітету?

  3. Віра коментує:

    вєчні у владі комуняцкі інструктори та камсамольці шос кажут празнувати і освятити мед у день” Винесення чесного дерева Животворчого. Хрещення Руси-України. Початок Успенського посту” ? Хай вам Бог прощає.
    Мед освячують 19 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

38 + = 41