В Сокирянській міській раді відбулась зустріч з представниками благодійного фонду «Право на захист»
каб

22 червня, Сокирянський міський голова Василь Козак спільно із секретарем міської ради Любов’ю Степаненко, заступником міського голови Оксаною Бабій та керуючою справами виконавчого комітету міської ради Аурікою Мойсеєнко зустрілись з проектним менеджером Катериною Задоєнко та фахівцями мобільної групи психологічної підтримки, яка діє в рамках проекту «Підвищення cтійкості та спроможності до подолання труднощів найбільш вразливими домогосподарствами, що постраждали від конфлікту на Сході України» благодійного фонду “Право на захист” у партнерстві з ACTED Ukraine.

В ході зустрічі йшлось про надання психолого-соціальної підтримки внутрішньо-переміщеним особам, які проживають на території громади.

Всім, хто постраждав від війни росії проти України фахівці проекту благодійного фонду «Право на захист» пропонують консультації щодо отримання соціальної допомоги від держави та інших організацій; перевезення до органів державної влади та медичних закладів у разі обмеженої мобільності; психологічні практикуми стійкості та відновлення після втрат, а також інформаційну, консультаційну та юридичну допомогу.

«Ми зацікавлені в залученні благодійних організацій та фондів до надання підтримки та допомоги внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території громади» – зауважив міський голова Василь Козак. «Наразі, всі сили та ресурси громади спрямовані на те, аби в першу чергу спрямувати допомогу військовим та населенню до областей, де тривають активні бойові дії. Однак, проводиться робота і щодо вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, які проживають на Сокирянщині» – додає міський голова.

Зокрема, за рішенням депутатів міської ради, в місті Сокиряни виділено земельну ділянку для будівництва житла, де у разі завершення проекту можна буде розмістити 450 сімей переселенців. Комунальним підприємством міської ради «Комунальник» вже розроблено проект будівництва. Фахівці працюють над залученням інвесторів.

Окрім того, є напрацювання щодо реконструкції одного із приміщень комунальної власності громади для облаштування житла медикам, які прибули із зони проведення бойових дій та працюють на базі КНП «Сокирянська лікарня».

Після завершення зустрічі представники благодійного фонду «Право на захист» відвідали заклади освіти громади, де наразі проживають громадяни, які прибули із зони проведення активних бойових дій.