В СОКИРЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВОДЯТЬСЯ ЗАХОДИ В РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

Днями в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в Сокирянському вищому професійному училищі проведено тренінгові заняття «Скажи булінгу та насильству стоп!».

На даному заході учні першого курсу дізналися про різні форми та види жорстокого поводження, а також як цьому можна запобігти. Як зазначають учасники тренінгу нині серед молоді надзвичайно загострилася проблема насильства здійснюваного школярами по відношенню один до одного. Тож аби запобігти поширення навчального булінгу учасникам було роздано та обговорено ряд цікавих завдань за допомогою яких було сформовано позитивний імідж здорової людини.

Варто відзначити, що акція «16 днів проти насильства» розпочалась 25 листопада та проходитиме на території району до 10 грудня поточного року. Окрім заходів із залученням великої кількості громадськості, також планується проведення тренінгів для осіб, які вчиняли насильство в сім’ї, інформаційно-роз’яснювальних годин для учнів загальноосвітніх навчальних закладів спрямованих на запобігання виникненню насильства в дитячому середовищі, а також низка семінарів – практикумів, анкетувань та досліджень спрямованих на виявлення фактів жорстокого поводження в сім’ї, навчальних закладах, підлітковому середовищі.