В Україні запрацював державний портал розшуку дітей
22g

Інформаційна платформа «Діти війни» childrenofwar.gov.ua допомагатиме оперативно збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, щоб якомога швидше їх врятувати. Окрім поширення достовірних статистичних та згодом аналітичних даних, ресурс стане місцем єдиного звʼязку для батьків, свідків злочинів проти дітей та представників правоохоронних органів.

Портал «Діти війни» дозволяє оперативно подавати звернення у правоохоронні органи: Національну поліцію України, Офіс Генерального прокурора, а також до Національного інформаційного бюро. Сайтом можуть скористатися як батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, так і усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

Ресурс допомагатиме не тільки батькам, але й самим правоохоронцям, адже служитиме важливим інструментом для збору інформації, коли для успіху в порятунку часто важливі не дні, а години.

Всі звернення з порталу будуть реєструватися, перевірятися, передаватися компетентним підрозділам територіальних органів поліції для проведення певних процесуальних дій, будуть відкриватися кримінальні провадження і вноситися до ЄРДР (ред. – Єдиного реєстру досудових розслідувань), будуть вживатися слідчі і оперативні дії з метою встановлення місцезнаходження дитини.

Окрім цього, платформа «Діти війни» створена для того, щоб надавати громадянам України актуальну та повну інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України. Кількісні показники оновлюються щодня.

Влада і правозахисники закликають громадян України та інших держав, зокрема росії, через портал Діти війни (childrenofwar.gov.ua) подавати будь-яку інформацію про місцезнаходження депортованих (або загублених) дітей, факти незаконної зміни громадянства та незаконного усиновлення.