Великдень в Сокирянській виправній колонії

Увесь православний світ продовжує відзначати найвеличніше із релігійних свят – Воскресіння Христове. Воно відбувається в дні, коли оновлюється природа, коли прокидається з новими життєдайними силами земля – годувальниця. Духовна робота серед засуджених – важлива складова процесу їх виправлення, перевиховання, повернення у суспільство правослухняними громадянами. Не винятком стало свято Великодня і в Сокирянській виправній колонії. З метою підвищення значення християнських традицій у духовному вихованні засуджених, формування у них злагоди, терпимості та поваги до релігійних поглядів, обрядів та звичаїв свого народу та з нагоди відзначення Великодня в установі було організовано та проведено ряд заходів. У відділеннях соціально-психологічної служби із засудженими проведено тематичні виховні та інформаційні години, з використанням методичних матеріалів. За участтю начальників відділень соціально-психологічної служби в загальноосвітньому навчальному закладі при установі викладачами школи для учнів 9 та 12 класів проведено тематичний урок на тему: «Народні традиції святкування Великодня», по кабельній мережі для всіх засуджених установи озвучено дану тему у вигляді радіолекції. Богослужіння та освячення пасок в православному храмі традиційно провів священнопротоірей Православної церкви Московського патріархату Маковський Іван Сидорович, а в молитовному будинку – Диякон та Благовісник Церкви ЄХБ Солодухін Володимир Вікторович.

З святковим радіопривітанням для засуджених виступив начальник установи полковник внутрішньої служби Мартинюк Геннадій Миколайович.

Безпосередньо в світлий день Великодня установу відвідали ченці та дитячий хор чоловічого монастиря с. Банчени на чолі з настоятелем монастиря, Героєм України, Владикою отцем Лонгін – Михаїл Жар. Під час їхнього відвідування в православному храмі установи був проведений молебен. В клубі для засуджених дітками хору був даний гарний пасхальний концерт. В свою чергу, засуджені теж заздалегідь готуються до приїзду гостей, майструючи своїми руками сувеніри для діточок, які потім самі ж і роздають дітям. Кожний засуджений отримав подарунок безпосередньо з рук діточок. Засуджені в залі слухали, дивилися на дітей і в багатьох очах можна прочитати «там, вдома залишились мої діти… Як вони там без мене?….». Багато засуджених після такого відвідування переосмислюють своє життя, змінюють погляди і відповідно свою поведінку на краще. Засуджені щиро дякують отцю Лонгену та всім ченцям монастиря і діткам хору за свято, яке вони приносять в душі своїм відвідуванням.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 3 =