Весна покликала аграрників до праці
csd,f

Не зважаючи на загальноукраїнську біду через російське вторгнення на території нашої держави, на запеклі бої захисників суверенної України проти ворога у південно-східних регіонах, трударі сільського господарства зобов’язані вчасно провести посівну, виконати весь комплекс агрозаходів для забезпечення врожаю 2022 року.

На Сокирянщині першими почали весняно-польові роботи механізатори, яким було довірено підживлення озимини. Цей агрозахід ще до початку третьої декади березня завершили в більшості сільгосппідприємств та фермерських господарств нашої територіальної громади. У т.ч., справились із цією роботою у ТОВ «Сварог Буковина», де площа озимого клину – одна з найбільших серед аграрних суб’єктів господарювання на Сокирянщині. У цьому сільгосптоваристві, як і в попередні сезони, створено запаси насіння для сівби ярих, добрив, пального та інших ресурсів, сформовано екіпажі досвідчених механізаторів.

В окремих господарствах за минулі дні засіяно певні площі ярим ячменем, приступили до сівби ярої пшениці. Спеціалісти та усі трудівники села добре розуміють, що в ці дні важливо також якісно підготувати площі під інші зернові та олійні культури, якісно виконати кожен агрозахід. З настанням теплих днів на полях агрегати закривають вологу, вносять добрива під ярі культури.

Немало невідкладних турбот нині у садоводів Сокирянщини. Завершуючи прибирання плодових насаджень від обрізаних гілок, вони оперативно організовують обприскування дерев, аби уберегти сади від шкідників та хвороб.

Наш кор.