Весняні турботи лісоводів

Лісівники Сокирянщини та Кельменеччини розпочали заходи у рамках лісокультурної кампанії 4 березня. Хоча ще восени минулого року було підготовлено ґрунт для садіння лісу на частині ділянок, що дозволило оперативно приступити до посадки лісу. Навесні ж перші роботи стартували на трьох лісових розсадниках лісгоспу, один з яких Іванівецький – базисний, тобто головний. Він є найбільшим у східній частині Чернівецької області.

Лісівники ДП “Сокирянське лісове господарство” під час весняної посадки лісів висадили 153 тис. шт. сіянців на площі 45,9 га. Окрім цього, на площі 13,6 га забезпечено відновлення лісу природним шляхом.

Основною лісовою породою, що висадили лісівники, був, звичайно ж, дуб звичайний. Хоча під час створення нових лісів у порядку лісорозведення на землях, що вийшли з-під сільськогосподарського використання, разом з дубом червоним саджали і інші породи: ясен, клен-явір, липу.

За доброю традицією, лісівники ДП “Сокирянське лісове господарство” й цьогоріч у період з 21 березня (Всесвітній день лісівництва) по 17 квітня (День довкілля) долучились до проведення щорічної акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках». Проведення цієї акції уже стало звичним як для лісівників, так і для школярів, які щороку беруть у ній участь.

Метою її проведення є не тільки створення нових лісів, а й виховання дбайливого ставлення молоді до природи загалом та її дуже важливої частини – лісу, до збереження існуючих та створення нових зелених насаджень у населених пунктах, упорядкування місць масового перебування і відпочинку населення. Важливою складовою акції є створення нових місць рекреації населення та пропагування екологічних знань.

З допомогою дружньо налаштованих до природи людей працівники ДП “Сокирянське лісове господарство” у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» провели благоустрій раніше створених рекреаційних пунктів та облаштували два нових: у Іванівецькому та Ломачинецькому лісництвах, встановили додаткові сміттєзабірники у місцях масового відпочинку людей у лісах, впорядкували джерела, колодязі, місця почесних поховань у лісах.

Лісгосп з моменту утворення у 2008 році постійно веде розширене відтворення лісу. Завдяки цьому як площа лісів, так і об’єм деревини у лісах району і, як результат, у області та державі в цілому, щороку зростає.

Лісівники ДП “Сокирянське лісове господарство” щиро дякують усім, хто долучився до процесу посадки лісу і створення нових лісів, а також всіх небайдужим, хто вклав свою частку в прекрасну справу благоустрою «зелених легенів» планети та очищення лісів від сміття.