Відбулась чергова двадцять друга сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання

Сьогодні, 18 листопада, під головуванням міського голови Василя Козака відбулась чергова двадцять друга сесія Сокирянської міської ради. На пленарне засідання прибуло 25 депутатів. За участю голови Дністровської районної ради Олександра Янчака, секретаря міської ради Любові Степаненко, заступників міського голови Івана Гангала та Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко, старостів округів громади, керівників окремих підприємств і організацій, а також структурних підрозділів міської ради розглянуто майже три десятки питань порядку денного.

Перед початком пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав життя за Україну…

Міський голова Василь Козак вручив Подяки Сокирянської міської ради рятувальникам краю, які проявили мужність, відвагу та високий професіоналізм у своїй роботі в ході ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Відзначено Андрія  Бижинаря, Івана Грищука, Андрія Довганя та Валентина Ткача.

В ході чергової сесії депутати заслухали звіт міського голови про діяльність виконавчих органів міської ради у 2022 році; проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Сокирянщини» ще двом загиблим Героям російсько-української війни; внесли зміни до «Програми безпеки» на території громади та програми підтримки діяльності та забезпечення підрозділів територіальної оборони Збройних сил України, ТЦК та СП, добровольчих формувань.

Окрім того, затверджено план діяльності Сокирянської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік та стратегії розвитку закладів освіти громади. Розглянуто організаційні питання, які стосуються роботи Центру надання адміністративних послуг (Центру Дії) Сокирянської міської ради.

Йшлося й про передачу комунального майна у державну власність, а також транспортних засобів на баланс комунальної організації «Дирекція з обслуговування майна Сокирянської міської ради».

Низка питань порядку денного стосувались сфери земельних відносин. Серед яких, опрацьовано звернення громадян щодо надання дозволу на викуп земельних ділянок, передачі земельних ділянок в оренду, надання дозволу на розроблення технічної документації щодо поділу та об’єднання земельної ділянки тощо.

Народними обранцями затверджено Порядок розгляду та вирішення земельних спорів та внесено зміни до бюджету громади на 2022 рік.