Відбулась перша сесія Сокирянської міської ради VIII скликання (ФОТО)

Сьогодні, 18 листопада 2020 року, відбулась перша сесія Сокирянської міської ради VIII скликання. До офіційного виконання довірених громадою обов’язків приступили Сокирянський міський голова Василь Козак та депутатський корпус у складі 26 депутатів. Про підсумки місцевих виборів, зокрема, обрання голови та депутатів Сокирянської міської ради, інформувала заступник голови Сокирянської міської територіальної виборчої комісії Наталія Кулій.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Сокирянський міський голова Василь Козак зауважив, що пишається тим, що в Сокирянському районі вибори пройшли чесно і прозоро. Він подякував членам міської територіальної виборчої комісії, членам дільничних виборчий комісій за чесну і відповідальну роботу. Подякував Василь Козак виборцям, які висловили йому довіру, віддавши свої голоси.

«Нас чекає клопітка, напружена та дуже відповідальна робота», – зазначив Сокирянський міський голова, звертаючись до депутатів.

«На рівні нашої громади має бути депутатський корпус, який день і ніч працюватиме на благо жителів Сокирянської об’єднаної територіальної громади», – додав він. Василь Козак висловив сподівання на злагоджену та плідну співпрацю.

На установчій сесії Сокирянської міської ради депутати обрали секретаря міської ради, нею стала Степаненко Любов Іванівна, затвердили першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади – Гангала Івана Володимировича, а також керуючого справами виконавчого комітету Сокирянської міської ради – Мойсеєнко Ауріку Вікторівну.

Окрім того, народні обранці проголосували за утворення старостинських округів на території Сокирянської міської об’єднаної територіальної громади та призначення виконуючих обов’язків старост. Прийняли рішення прийняти безоплатно об’єкти спільної власності територіальних громад сіл та міста Сокирянського району в комунальну власність Сокирянської міської ради, а також про входження Сокирянської міської ради до складу засновників комунальних підприємств, установ та організацій та прийняття комунальних підприємств, установ та організацій зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Сокирянського району в комунальну власність Сокирянської міської ради. Також, ухвалено низку рішень, що стосуються питань організації роботи ради, зокрема про утворення виконавчого комітету ради та утворення постійних комісій. Поряд з цим, депутати Сокирянської міської ради прийняли рішення звернутись до Рахункової палати України та Державної аудиторської служби з клопотанням провести державний фінансовий аудит виконання бюджету Сокирянської ОТГ та цільового використання коштів міжбюджетних трансфертів за період з 01.01.2016 по 01.01.2020 років.

Почесними грамотами та подяками відзначено працівників сфери сільського господарства – з нагоди професійного свята, а також депутатів Сокирянської районної ради VII скликання, сільських голів, керівників підприємств, установ та організацій району.

Про це йдеться на сторінці Сокирянської міської ради у Facebook.

Фото Ігоря ЯВОРСЬКОГО