Відбулась робоча зустріч представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Чернівецької області, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів

29 вересня, в приміщенні Сокирянської міської ради відбулась робоча зустріч представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Чернівецької області, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

Участь в нараді взяли начальник Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Ігор Сорокопуд, начальник Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Гладкий, керівник другого відділу Дністровського РТЦК та СП Іван Серебрянський, Сокирянський міський голова Василь Козак, перший заступник міського голови Іван Гангал, начальник відділення поліції №1 (м. Сокиряни) Сергій Лунга, голова Вашковецької територіальної громади Іван Янко, заступник міського голови м. Новодністровськ Борис Петрик, старости населених пунктів та поліцейські офіцери  Сокирянської громади.

В ході зустрічі полковник Ігор Сорокопуд відмітив належну співпрацю органів місцевого самоврядування Сокирянщини з другим відділом Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в напрямку виконання завдань з оборони та збереження територіальної цілісності держави. Ігор Васильович наголосив на важливості спільної роботи всіх гілок влади та правоохоронних структур в цьому напрямку та зазначив, що мобілізаційні заходи продовжуються, а вимоги до них посилюються.

Було звернуто увагу на необхідність рівномірного співвідношення охоплення призовом військовозобов’язаних відносно громад та їх населених пунктів, а також акцентовано на вчасному виявленні громадян, які умисно ухиляються від призову.

Особливу увагу Ігор Сорокопуд звернув на питання соціального захисту сімей та членів родин загиблих захисників України. Зокрема, що стосується отримання ними передбачених державою виплат та соціальних гарантій. Зазначається, що є тимчасові затримки з оформленням виплат, у зв’язку з тим, що військові частини перебувають в зоні бойових дій і надати вчасно все необхідне немає можливості. Міський голова Василь Козак зауважив, що питання соціального захисту та підтримки сімей загиблих захисників, які проживають у Сокирянській громаді, тримається на контролі міської ради і за можливості оперативно вирішується.

За результатами зустрічі напрацьовано низку аспектів в напрямку вирішення актуальних питань у сфері оборонної та мобілізаційної діяльності. Наголошено на необхідності продовження тісної співпраці дотичних структур.