Відбулася нарада щодо співпраці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Чернівецької області, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів

Про співпрацю територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Чернівецької області, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів йшлося в ході наради, яка відбулась 11 серпня, в приміщенні Сокирянської міської ради.

Участь у нараді взяли начальник Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Ігор Сорокопуд, керівники Дністровського районного та місцевого територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Олександр Гладкий та Іван Серебрянський, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, Сокирянський міський голова Василь Козак, голова Вашковецької територіальної громади Іван Янко, старости населених пунктів Сокирянської громади, керівники правоохоронних органів.

В ході зустрічі, полковник Ігор Сорокопуд відмітив належну співпрацю органів місцевого самоврядування з другим відділом Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в напрямку виконання завдань з оборони та збереження територіальної цілісності держави. Ігор Васильович наголосив на важливості спільної роботи всіх гілок влади та правоохоронних структур в цьому напрямку.

Було звернуто увагу на необхідність рівномірного співвідношення охоплення призовом військовозобов’язаних. Тобто – здійснення мобілізації за військовими професіями в рівномірному відсотковому розподілі по відношенню до громад області.

Особливу увагу Ігор Сорокопуд звернув на питання соціального захисту сімей та членів сімей загиблих захисників України. Зокрема, що стосується отримання ними передбачених державою виплат та соціальних гарантій. Зазначається, що є тимчасові затримки з оформленням виплат, у зв’язку з тим, що військові частини перебувають в зоні бойових дій і надати вчасно все необхідне немає можливості. Це питання тримається на контролі і по мірі можливості оперативно вирішується.

Керівниками органів місцевого самоврядування порушено питання недотримання жителями та гостями громади вимог комендантської години, а також проведення масових розважальних заходів. Зазначалось, що на території областей рішення про обмеження масових заходів приймається обласною військовою адміністрацією. На території Чернівецької області відповідні обмеження щодо проведення масових заходів не встановлено.

«У зв’язку з тим, що на території нашої області не прийнято рішення щодо заборони таких заходів, я пропоную провести з депутатами міської ради позачергову сесію та прийняти рішення щодо заборони проведення на території громади будь-яких масових заходів, окрім державних та траурних. Сподіваюсь жителів нашої громади нас підтримають» – зазначає міський голова Василь Козак.

За результатами наради досягнуто згоди щодо необхідності проведення патрулювання населених пунктів громади та місць масового відпочинку громадян екіпажами у складі працівників правоохоронних органів, другого відділу Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та інших профільних служб і відомств.