Відбулися зміни у проведенні індексації пенсії
syltrcfwsz

З 30.04.2022 набрали чинності зміни в проведенні щорічної індексації пенсій з урахуванням показників інфляції та росту заробітної плати.

Тепер вставлено єдиний підхід до механізму індексації пенсій, обчислених за різними законами. Індексація буде проводитись з однієї дати та із врахуванням одного показника коефіцієнта збільшення заробітної плати в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Законом врегульовано також дату проведення індексації пенсій – щороку з 1 березня (до цього урядом щороку визначалась певна дата, з якої індексувалась пенсія).

Враховуючи прийняті зміни, передбачено щорічну індексацію пенсій особам, яким пенсії призначено та обчислено на умовах Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус народного депутата України».

Щорічне проведення індексації пенсій, обчислених за Законами України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» та «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», продовжуватиметься. Цьогоріч, з березня місяця, цим категоріям осіб вже проведено індексацію.