Відбувся другий етап навчальних заходів щодо впровадження проєкту міської ревіталізації у громаді

Як повідомлялося раніше, Сокирянська міська рада бере участь в проєкті Міністерства Фондів і Регіональної політики Республіки Польща “Підтримка органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Україні в імплементації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки у сфері розвитку та ревіталізації міських територій”.

Днями в столиці України проведено другий етап навчальних заходів про суть та значення міської ревіталізації на підставі польського та молдовського досвіду, участь в яких взяв начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій міської ради Андрій Маркевич.

Всього ж до проєкту залучено 20 громад зі всієї України, у 5-ти з яких буде реалізовано програму ревіталізації.

Нагадаємо, що ревіталізація – це переоцінка ролі занедбаного об’єкта, будівлі чи простору, і його відновлення зі старим або новим призначенням.

Варто зазначити, що проєкт ревіталізації територій спрямований насамперед до місцевої громади та її жителів, оскільки саме вони будуть кінцевими бенефіціарами підтримки європейських партнерів.

Далі громади-учасники аналізуватимуть потреби, виклики та проблеми у сфері підготовки та проведення ревіталізаційних заходів на територіях, а також визначатимуть місця реалізації проєкту. Наступним кроком стане – підготовка місцевих програм ревіталізації.