Відбувся районний конкурс читців «Хвилююче слово Пророка»

В Сокирянському районному будинку народної творчості та дозвілля відбувся щорічний районний конкур читців «Хвилююче слово Пророка». Цього року читці – декламатори присвятили свої поетичні читання 200 – річчю від дня народження Тараса Шевченка.

27 аматорів художнього слова з усіх населених пунктів району хвилюючи та емоційно читали твори велета української культури Тараса Григоровича Шевченка, а також поетичні рядки українських поетів – класиків та сучасних поетів про Великого Кобзаря, твори місцевих авторів, власні твори.

Під час виступів учасників журі оцінювало майстерність володіння художнього слова, вміння донести до слухачів безсмертне слово Українського Пророка, глибину його почуттів та переживань відтворених в поетичних рядках, а також мовну та сценічну культуру виконавця.

Високий виконавський рівень продемонстрували аматори Аліна Стаднійчук та Дана Кузь із клубних установ сіл Василівка та Шебутинці. Гарно виступили аматори художнього слова Ніна Фрицак с.Вітрянка, Федишина Каріна с.Ожеве, Тетяна Черній с.Коболчин – ІІ місце, Ірина Дика с.Кормань, Віталіна Романюк с.Михалкове, Анастасія Босак с.Романківці, Людмила Буянова с. Селище, Оксана Ігнатова с.Шишківці – ІІІ місце.

Підсумовуючи, начальник відділу культури райдержадміністрації зазначила, що в рамках відзначення 200 – річчя Тараса Григоровича в Україні, за дорученням Глави держави, проходить низка заходів. Сокирянщина відзначить пам’ятну дату урочистими заходами в кожному населеному пункті, а в райцентрі, 9 березня 2014 року, відбудеться урочисте покладання квітів до підніжжя пам’ятника Т. Шевченка та мітинг.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 2 =