Відбувся VІІ Всеукраїнський конкурс баяністів-акордеоністів «Візерунки Прикарпаття»

5–7 грудня у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка Львівської області відбувся VІІ Всеукраїнський конкурс баяністів-акордеоністів «Візерунки Прикарпаття», засновниками якого є Міністерство освіти і науки України, Дрогобицький ДПУ, Національна Всеукраїнська музична спілка, Асоціація баяністів та акордеоністів України, музично-педагогічний факультет ДДПУ ім. І. Франка. До складу журі були запрошені авторитетні особистості баянно-акордеонного мистецтва, виконавці, науковці, композитори та диригенти, організатори мистецького життя України та зарубіжжя. Конкурс зібрав чимало учасників з різних куточків України та Білорусі й Польщі.

Наше місто та Буковину представляли учні ПНЗО «Школа мистецтв» Іван Данець (4 клас) та Олександр Равінський (6 кл.), неодноразові переможці різноманітних творчих змагань, талановиті вихованці й достойні продовжувачі справи свого титулованого і знаного викладача, залюбленого в музику і своїх учнів, Михайла Васильовича Рожка.

Високоповажне журі на чолі з Народним артистом України Віктором Губановим високо оцінило виступи юних новодністровців. За підсумками у категорії 1-А Іван Данець посів І місце, а Олександр Равінський у кат. 1-Б виборов найвищу нагороду конкурсу – Гран-прі! За блискучий виступ Ваня нагороджений «Срібним сертифікатом» Львівської фірми «Баян Акордеон Центр», а Саша – «Золотим»! Подякою за високопрофесійну підготовку лауреатів конкурсу нагороджено і майстра своєї справи М. В. Рожка.

По завершенню цих мистецьких змагань традиційно відбувся Гала-концерт, у якому всіх присутніх своєю чудовою виконавською майстерністю знову потішили наші баяністи.

Учасники конкурсу, їхні батьки, викладач, адміністрація Школи мистецтв висловлюють теплі слова вдячності приватним підприємцям Новодністровська Олегу Вікторовичу Мандебурі та Ігорю Вікторовичу Філіпцю за фінансову допомогу для поїздки юних баяністів на цей мистецький форум.

Щиро радіємо і гордимося новим вагомим здобуткам талановитих хлопців і їхнього мудрого наставника – хай нові й нові яскраві зорі спалахують на вашому творчому небосхилі!

Інна ГОНЧАР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

56 + = 58