Впродовж тижня до музею подій російсько-української війни, що в місті Сокиряни, завітали чимало школярів Сокирянської громади

Виявили бажання ознайомитись із музейними експонатами та поринути в книгу пам’яті Героїв, які загинули обороняючи рідну землю від ворога, учні Сокирянського ліцею, закладу загальної середньої освіти №1 м. Сокиряни та опорного закладу «Шебутинецький ліцей» спільно зі своїми класними керівниками.

Елементи військової атрибутики, галерея міст-героїв та їх незламна історія, неабияк зацікавили юних відвідувачів. Освітяни ж зазначають, що такі екскурсії неабияк сприяють національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління,  адже наочно демонструють яку ціну платить український народ за свою незалежність.

Працівники музею наголошують, що усю його діяльність спрямовано на те, щоб допомогти людям зрозуміти наслідки вторгнення росії на територію незалежної України у XXI столітті, розкрити історичну правду про жертовність і подвиг українського народу проти російської навали, донести до майбутніх поколінь усю правду про нашу теперішню визвольну боротьбу.