Всесвітній день спортивного орієнтування
Den-herontoloha-1-zhovtnia-2

Всесвітній день спортивного орієнтування (World Orienteering Day) – щорічний захід, який відзначається у другу середу травня. Метою цього дня є популяризація спортивного орієнтування та заохочення людей різного віку спробувати його. Орієнтування на місцевості — це складна активнічть на свіжому повітрі, яка вимагає від учасників використання карти та компаса для навігації через контрольно-пропускні пункти, часто в природному середовищі. Це чудовий спосіб займатися спортом, насолоджуватися прогулянками на природі та розвивати навички вирішення проблем і прийняття рішень.

Більше інформації про цю подію можна знайти на сайті присвяченому Всесвітньому дню спортивного орієнтування worldorienteeringday.com, де організатори й визначають рекомендовані дати його проведення та дають інформаційну підтримку.

Клуби та організації зі спортивного орієнтування організовують перегони, курси та тренування, щоб познайомити людей із спортом і надати можливість досвідченим орієнтувальникам випробувати себе. Захід відкритий для всіх, незалежно від віку, статі та рівня фізичної підготовки. Всесвітній день спортивного орієнтування — це чудова нагода для людей дослідити нові місця, познайом