Вшанували воїнів-інтернаціоналістів, які віддали своє життя та здоров’я під час Афганської війни

Відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках світу. Цьогоріч, 15 лютого, ми відзначали 28-му річницю виведення радянських військ з Афганістану.

Неодноразово, ризикуючи своїм життям, наші земляки, які стали свідками тих буремних подій, виконували присягу, забезпечували спокій та стабільність, чим заслужили визнання і вдячність. Майже сотня вихідців з Сокирянщини пройшли крізь вогонь Афганської війни, що принесла нам численні трагедії та біль утрат.

Віддати свою шану живим та згадати добрим словом подяки мертвих зібралося чимало жителів нашого району біля новозведеного пам’ятника загиблим афганцям-землякам у селі Романківці. Кожен прийшов сюди з чистими помислами та вдячними очима.

Зі словами привітань до присутніх воїнів-інтернаціоналістів звернулися представники влади. Найщиріші побажання адресували землякам заступник голови районної ради Олексій Бойко та т.в.о. голови районної державної адміністрації Петро Бескупський.

Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного нашого загиблого земляка. Не перестанемо дякувати усім ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині і готовність до її захисту та вміння перемагати, за піклування і патріотичне виховання молодого покоління. В цей день всі згадали, який біль та втрати тягне за собою війна… Про ціну миру найбільше знають ті, хто його здобуває.