Вступили в силу зміни до Податкового кодексу

Закон України №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», який був опублікований 2 серпня 2014 року в газеті “Голос України” №146 набрав чинності на наступний день після опублікування, а саме – 03 серпня 2014 року.

Цим Законом з метою забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави тимчасово, до 1 січня 2015р.,введено новий загальнодержавний збір – військовий збір, який стягуватимуть за ставкою 1,5% із доходів фізичних осіб.

Платниками збору є особи, визначені пунктом 162.1 статті 162 ПодатковогоКодексу.

Об’єктом оподаткування збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового Кодексу,тобто податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід зобов’язаний утримувати податок.

 

Начальник  ОДПІ                                                 Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

61 + = 68