Вихованці Сокирянської школи №1 в черговий раз вибороли головний приз традиційних змагань з баскетболу

У неділю, 2 березня, чоловічі колективи населених пунктів району взяли участь у ювілейних, десятих змаганнях з баскетболу, присвячених пам’яті вчителя фізичного виховання  Сокирянської загальноосвітньої школи №1 Євгена Кузьмича Бурчаківського. Перед поєдинками  присутні вшанували пам’ять педагога хвилиною мовчання, переглянули слайди з попередніх турнірів. Гарного настрою додав танцювальний виступ юних школярів.

Відповідно до жеребкування першими у боротьбу за нагороди вступили баскетболісти першої школи  Сокирян та фізкультурно-спортивного клубу «Селище». Сельчани протиставили майстерності та технічності міських спортсменів величезну самовіддачу та швидкість. І завдяки блискавичним контратакам та вдалій  грі під власним кошиком спромоглися в ендшпілі матчу вирвати перемогу – 23:15.

Надзвичайно видовищно та результативно проводила свої матчі інша баскетбольна команда з райцентру «Техноцентр – Сок фм». Сокирянські спортсмени  без особливих проблем перемогли корманчан – 48:38, місцевих школярів – 29:8 та селищанців – 47:32, в підсумку посівши першу сходинку турнірної таблиці.

Вкрай напруженою виявилась боротьба за призові місця. Сокирянські школярі, поступившись у перших двох зустрічах, у останній перемогли команду з Корманя – 34:28. А корманчани здолали баскетболістів  з Селища з мінімальним рахунком 21:20. Відтак відповідно до регламенту змагань володарі срібних та бронзових нагород визначались за кількістю забитих і пропущених м’ячів. Тож селищанці посіли почесне друге місце, а команда Сокирянської ЗОШ №1 – третє.