«Вишнева» залишиться у користуванні нужденних дітей

Завершилась епопея з власністю бази «Вишнева», на якій в останні роки проходили реабілітацію та оздоровлювались найменші вихованці Свято-Вознесенського Банченського чоловічого монастиря.

Нагадаємо, що чотири роки тому Сокирянська районна державна адміністрація за погодженням  з Регіональним  відділенням Фонду державного майна України, передала дитячий оздоровчий табір «Вишнева» в суборенду Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирю, на утриманні якого перебуває понад 450  діток, що потребують особливої уваги: діти-інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, ВІЛ-інфіковані та хворі на ВІЛ/СНІД. Однак вартість  щомісячної платні за використання була непосильною для культового закладу –  9307 грн.

Тож у червні нинішнього року Сокирянська районна рада звернулась з листом до  Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням вирішити дану проблему. Однак  з Департаменту корпоративних та майнових відносин Міненергетики України надійшла відповідь, у якій зазначено, що міністерство не заперечує проти передачі, але дитячій табір «Вишнева» хоче отримати  у власність ще і Новодністровська міська рада. Відтак здоровий глузд та співчуття взяли верх. Тож на підставі рішення загальних зборів акціонерів ПАТ «Дністровська ГАЕС» та наказу Міненерговугілля дитячий оздоровчий табір «Вишнева» переданий у спільну власність  територіальних громад Сокирянського району.

А вже наступним своїм рішенням депутати Сокирянської районної ради передали цілісний майновий комплекс дитячого оздоровчого табору «Вишнева» Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирю в оренду на 49 років за символічну плату – 1 грн.