Вишукано та колоритно Сокирянщина відзначила 15-річчя Всесвітнього дня вишиванки

Сокирянщина, традиційно у третій четвер травня, замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Національне вбрання, 20 травня, одягнули всі – і трудові колективи, і школярі, і вихованці дитячих садочків, і педагоги, і пересічні жителі громади. Такий патріотичний дрес-код підтримали голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, Сокирянський міський голова Василь Козак, секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко.

Вишиванкова ярмарка народних майстринь сіл Селище, Сербичани, Василівка та Білоусівка, виставка гончарних виробів музею гончарства села Коболчин та виставка народного умільця-ложкоріза з міста Сокиряни – Олега Хілька, дитячий пленер Сокирянської художньої школи «Художня мова етноорнаментів» продемонстрували всіх охочим самобутні національні цінності та багатство талановитого Сокирянського краю.

У Всесвітній день вишиванки охочі жителі Сокирянщини могли долучитись до святкового дійства «Земля наших предків – для наших нащадків», організованого відділом культури і спорту міської ради.

Музично-композиційне дійство у виконанні вихованців дошкільних навчальних закладів «Веселка» та «Барвінок» вкотре нагадали кожному, наскільки важливо зберігати культурний код українців. А народний аматорський оркестр народних інструментів Будинку народної творчості та дозвілля, який забезпечив музичний супровід всього свята, потішив мешканців і гостей міста мелодіями Сокирянського краю. Тематичний флешмоб «Соловей» у виконанні вихованців танцювальної студії «Insight» та мальований рушник-велетень з українським орнаментом вшанували наше унікальне етнічне вбрання –вишиванку.

Всі, хто у цей святковий день одягнув вишиванку змогли зробити пам’ятні світлини на фоні облаштованої фотозони.

Прекрасний самобутній одяг, заснований на стародавній культурі, дуже популярний серед населення, адже він не лише прикрашає і додає оригінальності кожній людині, але і свідчить про повагу до своєї культури, історії та традицій.

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=99Of4hCsM0U