«Я стільки горя бачив на війні»

Вже стало традицією в Сокирянській районній бібліотеці  щорічно в переддень Дня Перемоги запрошувати на зустрічі з молодим поколінням людей, які  пройшли важкий шлях ІІ світової війни і залишились живими.

Ось і 6 травня на вечір-спомин був запрошений ветеран, учасник бойових дій Пилипчук Іван Георгійович та учні Сокирянського ВПУ (група №39) майстер Кушнір Валентина Петрівна.

Ведучі заходу, бібліотекарі Урсатій Вікторія Анатоліївна та Кружкіна  Анастасія Леонідівна підготували мультимедійну розповідь про трагічні дні війни 1941-1945 рр., які принесли на українську землю біду, горе, сльози та змінили історію народів всього світу.

Учасники заходу з трепетом слухали виступ запрошеного гостя про сирі окопи, бліндажі, голод і холод, хвороби і рани та важкий шлях до Перемоги.

Учениця ВПУ Ковальчук Людмила зачитала «Лист дівчинки з неволі до свого  татуся в березні 1943 р.».

Майстер Кушнір Валентина Петрівна подякувала запрошеному ветерану за розповідь, за те, що він та його побратими  зробили все можливе і неможливе для мирного неба над головою.

Хвилиною мовчання вшанували  пам’ять загиблих у Другій світовій війні та сьогоднішніх учасників АТО.

Переглянувши книжкову виставку «Благословенна та держава, що має відданих синів»,  учні  ВПУ ознайомилися з літературою про події тих років та події сьогоднішніх днів.

 

 

Бібліотекар 1 категорії  відділу

обслуговування Сокирянської  ЦБ ЦБС     В.Урсатій