Яка спадщина оподатковується військовим збором

Сокирянська ОДПІ ГУ ДФС уЧернівецькій області повідомляє, що відповідно до  змін, внесених до Податкового кодексу Законом України від 02.03.2015 року №211,  доходи, які не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб, тобто не підлягають оподаткуванню, або оподатковуються за нульовою ставкою, звільняються від оподаткування  військовим збором. Вказана норма набула чинності 13 березня 2015 року.

Поряд з цим, дохід платника податку, отриманий у вигляді спадщини, що підлягає оподаткуванню за ставкою 5% або 15% (20%), включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та підлягає оподаткуванню  військовим збором за ставкою 1,5%.

 

Голова комісії з реорганізації                                                                                    Сокирянської ОДПІ                                                                                                                                         ГУ Міндоходів у Чернівецькій                                                                                      області, заступник начальника                                                                               Сокирянської ОДПІ                                                                                                   Ю.П. Бєдний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 2 =